Sinds 1900 bevindt zich hier het Aartsbisschoppelijk paleis. Oorspronkelijk was deze villa in 1868 gebouwd als woning voor een spoorwegdirecteur. Aartsbisschop Van de Wetering liet rechts van het pand de huiskapel bouwen.
De villa is ontworpen door architect Nicolaas Kamperdijk, die ook veel stations ontwierp. Deze villa is gebouwd in neoclassicistische stijl, gekenmerkt door witgepleisterde gevels. De onderste verdieping is voorzien van blokken hardsteen.
Sinds er in 1853 weer bisschoppen benoemd konden worden in Nederland, woonden deze bisschoppen in de pastorie van de Catharijnekerk. In hun zoektocht naar een meer representatief pand kocht Van de Wetering in 1899 deze villa aan de Maliebaan. Omdat een kapel ontbrak in het oorspronkelijke pand, is door architect Van Schaik een huiskapel aan de villa toegevoegd. De neogotische aankleding van deze naar Willibrord vernoemde kapel (het altaar, de glas-in-lood ramen en het meubilair) werd verzorgd door het atelier van F.W. Mengelberg, in die tijd gehuisvest aan Maliebaan 80. Boven de ingang van de villa ziet men het wapen van de aartsbisschop. In de periode 2019 – 2021 is het pand grondig gerestaureerd. Hierbij werd onder meer bijzonder papierbehang ontdekt en geconserveerd.
De bekendste bewoner was kardinaal De Jong (1885-1955). Hij gaf samen met dominee Gravemeijer leiding aan het kerkelijk verzet tegen de Duitse bezetter.